Internationalt Vikingemarked på Ribe VikingeCenter

På Ribe VikingeCenter samles flere end 500 vikinger fra hele Europa den første uge i maj og sørger for en autentisk og intens markedsstemning som i Ribe for 1300 år siden.

Publikum vil kunne opleve, hvordan vikingerne levede og arbejdede, og ved markedspladsens mange spændende boder kan der gøres en rigtig god handel. Kampopvisning, rideopvisning og bueskydning er programsat begge dage. 

Stemningen på markedspladsen er livlig og summende, og der handles ved boderne, hvor vikingerne også arbejder med deres håndværk. Publikum kan opleve, hvordan der væves, fremstilles smykker, glasperler, lædertasker og sko, tøj, lertøj, træting, drikkehorn, hjelme og legetøj til de yngste vikinger. Hos smeden arbejdes hårdt, og ud af tunge hammerslag skabes pilespidser og knive.  

De simpleste og smukkeste køkkener finder man også på markedspladsen, hvor der laves mad over bål. Brød på flade pander. Grød og suppe i store, sorte gryder. En høne udstøder det sidste gluk før slagte-brættet, men øjeblikkets drama afløses snart af enkle, muntre toner fra nogle musikere, der hurtigt får opmærksomhed fra publikum omkring. 

Publikum kan også møde vikingernes heste, den islandske hest, på vikingemarkedet. En lille, hårdfør race med hele fem gang-arter, som alle demonstreres under rideopvisningerne.

#internationalvikingmarket #ribevikingecenter

Åbningstider / Tidspunkter

13/06/2019 - 13/06/2019 Mandag - Søndag

Pris

Voksne

120.00 DKK

Børn (3-13 år)

60.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

VisitRibe sps@visitribe.dk
 

Kontakt

Adresse

Lustrupvej 4
6760 Ribe

Fakta

  • Type

    • Store lokale begivenheder
    • Vikinge begivenhed
    • Marked

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.7656945198
Latitude : 55.309863279