Bademuligheder på Mandø

I højsæsonen kan man deltage i ture til højlandet/sandbanken Koresand med traktorbussen. Her findes en herlig sandstrand, hvor man kan bade og måske endda finde rav. Er man lokal kendt og har kendskab til tidevandet, er det også muligt at bade sydvest for Mandø stik vest ud for stormflodssøjlen. Øen har ingen decideret sandstrand.

NB. Tager man ud for at bade eller går man blot en tur på vaden omkring Mandø. Undersøg forinden hvornår næste højvande indtræffer og pas på ikke at gå for langt ud på vaden uden kompas, da der hurtigt kan komme vand eller tåge.

Del denne side

Transport til Koresand

Mandø Traktorbus
Mandøvej 31
6760 Ribe
+45 61 66 56 75
Information om køreplaner

Tag med på sælsafari. Traktorvogntoget kører ud til sandbanken, og på turen vil der være mulighed for at finde rav, bade og se sæler. Koresand er et besøg værd i al slags vejr.

Koresand

Mandøs kvalitet er at den er en isoleret ø i en storslået natur, hvoraf især skal nævnes det tilgrænsende højsande Koresand.

Koresand er en 30 kvadratkilometer stor sandbanke sydvest for Mandø i Vadehavet. Koresand er er nutidigt eksempel på et høj-sand i vækst hen imod en mulig udvikling af en barriere-klitø. Sandbanken overskylles ved storm, hvilket hindrer vækst af planter og dannelse af permanente klitter. Koresand er ved flod en ø, men bliver ved ebbe landfast med Mandø.

Fra Mandø kan man tage turen med traktorvogntog ud på det imponerende Koresand, og når den danske sommer viser sig fra sin bedste side, er her skønt at bade. 

Sæler på Koresand

Koresand er kendt for sine mange sæler.