Mandø Flora

Floraen på Mandø bære præg af at vegetationen skal hamle op med vestenvinden, som ofte regere i det flade landskab. Men trods det finder man et spændende udvalg af planter indenfor såvel som udenfor diget.

Tætblomstrende Hindebæger også kaldet Mandø Lyng er nok den plante de fleste best kender fra Mandø. Se foto herover. Den findes almindeligt på standengen ved Vadehavet. Trods det populære navn Mandø Lyng, har planten ikke noget med lyng at gøre. En stor del af populariteten ligger nok i at den med fordel kan tørres og holder farven længe.

Bliv dus med Mandøs planter
Folder om planter på Mandø. Forlandet udenfor diget.
Folder om planter på MandøForlandet udenfor diget - udvidet beskrivelse.
Folderne er udgivet af Klithus Mandø.

Del denne side

Kveller

Kveller eller Salturt er en 5-30 cm høj, enårig plante, som er stærkt bundet til saltprægede strandenge og vader. Den er medvirkende til at binde den slik, som opbygger marsken.

Den er spiselig
Planten er sukkulent og indeholder høje koncentrationer af bordsalt og soda. Planten er spiselig og smager tydeligt af salt. Som følge af den forøgede interesse for raw food bruges den en del som bestanddel i salater m.m.

Eller prøv at sylte en portion Kveller, resultatet er salt, syrligt og sødt og kan bruges til både fiskeretter, fjerkræ og kalvekød.

Mandø Kveller