Nationalpark Vadehavet | UNESCO Verdensarv | et unikt naturområde

Nationalpark Vadehavet

Vadehavet er et af verdens vigtigste vådområder. Et stort, unikt naturområde fuld af liv og oplevelser. Vadehavet er det blanke, stille vand og samtidigt det stormende hav. Kendetegnet ved, at vandet to gange om dagen flyttes frem og tilbage. Hver gang trækkes cirka en milliard kubikmeter vand ud gennem de fire dyb, som forbinder Vadehavet med Nordsøen. Denne proces kaldes for ebbe, mens den modsatte vej er flod. Vadehavet er pr. 17. januar 2008 blevet udpeget som nationalpark. Parken blev indviet 16. oktober 2010. Hele det 500 km lange tidevandsområde, der strækker sig fra Blåvandshuk i Danmark gennem Tyskland til Den Helder i Holland, har nu status som UNESCOS verdensarv (den 23. juni 2014).

Hvad gør Vadehavet unikt? Læs TV Syd artikel om verdensarven

Mennesket og Vadehavet

Livet ved Vadehavet har altid været helt på naturens præmisser. Især stormfloder har sat deres præg på landskabet og befolkningen, derfor er der bygget ca. 100 km diger langs Vadehavskysten.

Vadehavscentret | Porten til UNESCO Verdensarv

Vadehavscentret - Porten til UNESCO Verdensarv

Med mere end 1000 kvadratmeter udstilling, nye møde- og formidlings faciliteter, café og butik er Vadehavscentret et center af fremtiden for gæster fra hele verden.

Guidede ture i Nationalpark Vadehavet

Guidede ture i naturen

Vil du vide mere om naturen omkring Ribe og det unikke Vadehav, så tag med guide ud og oplev naturen.

Mandø | Øen i Vadehavet

Mandø

Farvede pæle markerer en række ruter, hvor naturen og fuglelivet generøst viser sig frem, og fårene græsser på digerne. Mandø er en sand perle midt i Nationalpark Vadehavet.

Nationalpark Vadehavet | UNESCO Verdensarv

Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet er dansk natur i verdensklasse. Her findes et spektakulært dyreliv, og områdets betydning rækker langt ud over Danmarks grænser.