Til hest på Mandø

En ridetur over havbunden i Nationalpark Vadehavet til Mandø er en unik oplevelse man sent vil glemme. Ture rundt på øen og den store sandbanke Koresand byder på fantastiske oplevelser for hest og rytter.

Om turen går over havbunden til Mandø eller ud til sandbanken Koresand, så er det vigtigt at man har orienteret sig om tidevandet.

Del denne side

Koresand

Koresand er en ca. 20 km² stor sandbanke i Vadehavet sydvest for Mandø, som strækker sig mod syd til Juvre Dyb ved Rømø.

Koresand er er nutidigt eksempel på et højsand i vækst hen imod en mulig udvikling af en barriere-klitø. Sandbanken overskylles ved storm, hvilket hindrer vækst af planter og dannelse af permanente klitter.

Koresand er ved flod en ø, men bliver ved ebbe landfast med Mandø. Man kan være på sandbanken i omkring tre timer, inden højvandet afskærer Koresand fra Mandø og Mandø fra fastlandet.

På den sydlige del ned mod Juvre Dyb ved Rømø er der et sælreservat, hvor man på afstand med kikkert kan observere sælerne.

Naturoplevelser på Mandø | Guidede ture

Naturoplevelser - Guidede ture

Naturen på og omkring Mandø er rig på oplevelser. Mandø ligger midt i Nationalpark Vadehavet og øen kan byde på et hav af unikke naturoplevelser som f.eks. fugleture, sælture, østersture.