GPS-løb - book GPS hos Ribe Bibliotek

Der er udviklet to forskellige GPS løb i Ribe

Kors I Knægte - en tur rundt i Reformationstidens Ribe.
Gå på opdagelse med en GPS i hånden, og få via de 13 poster og synlige spor i byen viden om Reformationen og vilkårene for mennesker i dens samtid.
Titlen ”Kors I Knægte” kommer af, at i mange af knægtene på de gamle bindingsværkshuse fra Reformationstiden er der skåret kors.

Målgruppe: fra 6. klasse.
Turen tager ca. 2 timer

Nye tider i gamle dage - en tur i Jacob A. Riis' tid i Ribe.
GPS løbet er udformet som et spil, hvor eleverne får indblik i vilkårene for Jacob A. Riis og Ribes andre borgere, der levede omkring 1900. De kommer rundt til de steder, hvor tingene virkelig skete. Undervejs vinder eller taber man virtuelle "dalere" ved at løse forskellige opgaver, som gør, at man til sidst måske har råd til at udvandre til Amerika, ligesom Jacob A. Riis gjorde det.

Målgruppe: fra 6. klasse.
Turen tager ca. 2,5 - 3 timer

Begge løb er udarbejdet af RAMS Menighedsrådenes Skoletjeneste i Ribe Stift, Skoletjenesten på Quedens Gaard i Ribe og Pædagogisk IT konsulent Jacob Elholm.

Undervisningsmaterialet
Før turen i Ribe kan der arbejdes med baggrundsviden hjemme på skolen. Materialet kan bruges som et fagligt læsekursus, hvor eleverne læser og løser opgaver. Intro til undervisningsforløb. Udvælg og arbejd med læsetekster fra baggrundsmaterialet til GPS turen.

Geocaching tur
Geocaching er en sport for hele familien, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager kan finde skatte over hele verden. Alene i Danmark er der lige nu gemt over 20.000 skatte - eller cacher som de kaldes, hvoraf du kan finde mange i Ribe og omegn. Sporten er en udpræget familiesport. Langt de fleste caches i Danmark kan man gå til uden at få sved på panden. Alle kan være med! 

Hvad er Geocaching?
Geocaching er en hastigt voksende sport som bygger på elementer fra orienteringsløb, vandring og Letterboxing. Basalt set går det ud på at folk gemmer en 'cache' et sted, og offentliggør koordinater og beskrivelse af stedet på www.geocaching.com. Cachen er typisk en vejrbestandig æske som indeholder en blyant, en logbog og forskellige gaver (typisk af ingen eller ringe værdi).

Idéen er så at man skal finde cachen, skrive i logbogen, tage nogle af tingene, og lægge nogle andre. Når man så kommer hjem igen, logger man også sit besøg på websitet så ejeren og andre interesserede kan se man har været der. Læs her hvordan man kommer igang.

Del denne side

Booking af GPS

Kontakt Ribe Bibliotek
Simon Hansens Vej 1, 6760 Ribe
Tlf. 76 16 65 40
ribebib@esbjergkommune.dk

GPS'erne kan bookes inden for
Ribe Biblioteks åbningstider.
Gratis for skoler i Ribe Stift.