Østerssafari i Vadehavet

Tag med naturvejleder på østerstur og pluk stillehavsøsters i Vadehavet.

Sæson for Østersture i Vadehavet
Det anbefales kun at samle øster på den kølige tid af året, dvs. sæsonen starter midt i oktober når vandtemperaturen er faldet, frem til foråret - til udgangen af april.
Ved at fravælge de varmeste måneder minimere man risikoen for at østersene indeholder giftige planktonalger.

På eget ansvar
At spise østers indsamlet i Vadehavet foregår på eget ansvar, uanset om man er på tur med en naturvejleder, eller er ude på egen hånd.

På egen hånd
Højdeforskellen mellem ebbe og flod kan være hele to meter, og vadehavsvandring bør kun ske sammen med en naturvejleder, som kan bringe vandrerne i land, inden tidevandet kommer.

Guidede østersture med Vadehavscentret
Vadehavscentrets østerssafari er en oplevelse for sig. Vi er ude, hvor tidevandet bestemmer, og hvor himmel og hav går i et. På muslingebankerne er der østers overalt. Fuglene, vinden, vandet og det enestående landskab skaber en helt speciel stemning. Turen starter med en introduktion på Vadehavscentret. Efterfølgende udleveres waders, og vi kører i egne biler til diget. Herfra går vi ud over havbunden med kurs mod muslingebankerne - en østerstur og vadehavsoplevelse af de helt store.
Køb din billet her.

Del denne side

Nationalpark Vadehavet | Verdens største østers

Verdens største østers

Verdens største østers fundet i Vadehavet ved Ribe. Den måler 35,5 x 10,7 cm og er godkendt af Guiness World of records. Se optagelser af Verdens største østers.

Nationalpark Vadehavet | Ribe | Vadehavsture

Vadehavsture

Fugle på himlen, mylder i havet og højsande i horisonten. Tag med på en af de mange ture, hvor naturvejledere med rund hånd deler ud af deres begejstring.

100 Naturoplevelser i Sydvestjylland | Folder

100 Naturoplevelser i Sydvestjylland

Idéen med folderen er at pirre læserens nysgerrighed. De korte historier bør læses som inspiration til en tur ud i landskabet.