Her er højt til himlen og plads til fordybelse og afslapning

Oplevelser på Mandø

Øens vartegn, Mandø Mølle, hilser de ankommende velkommen allerede ved første glimt over diget. Velankommet på øen kan man så dykke ned i den cocktail af oplevelser, som øens kultur, traditioner, historie og natur byder på. Her er højt til himlen og plads til fordybelse og afslapning, tag ud på egen hånd eller tag med på en guidet tur, og opleve den unikke ø-natur på tæt hold. Mandøhuset (Hjemstavnsmuseum), kirken, redningsstationen og vandstandssøjlen fortæller om øens kultur historie, og på en dejlig vandretur rundt på øen giver de en samling af yderst pittoreske fotomotiver.

Film om Mandø

Mandø og Låningsvejen

Naturoplevelser på Mandø | Guidede ture

Naturoplevelser - Guidede ture

Naturen på og omkring Mandø er rig på oplevelser. Mandø ligger midt i Nationalpark Vadehavet og øen kan byde på et hav af unikke naturoplevelser som f.eks. fugleture, sælture, østersture.

Mandø på egen hånd

På egen hånd

Vel ankommet på Mandø er det et godt udgangspunkt at starte med et besøg på Mandø Turistinformation. Her finder man inspiration til øens mange oplevelser, lidt historie, anekdoter og relevant info.

Nationalpark Vadehavet | UNESCO Verdensarv

Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet er dansk natur i verdensklasse. Her findes et spektakulært dyreliv, og områdets betydning rækker langt ud over Danmarks grænser.

Mandø Museum | Attraktion på Mandø

Mandø Museum

Besøg Mandøhuset, som er et gammelt skipperhjem fra 1800-tallet. Fremstår som da huset var beboet - som om skipperfamilien bare lige er ude et øjeblik.

Mandø Mølle | Attraktion på Mandø

Mandø Mølle

Mandø Mølle er øens højeste bygning, der kan ses på lang afstand, og som derfor naturligt er blevet øens vartegn.

Mandø Kirke | Attraktion på Mandø

Mandø Kirke

Mandø Kirke er fra 1639 og er den tredje kendte kirkebygning på Mandø. De tidligere kirker er taget af havet.

Naturudstillingen | Attraktion på Mandø

Naturudstillingen

Her kan du se, hvordan Mandø opstod, og hvordan Vadehavet omkring øen er opbygget med dyb, priler og store sandbanker som ørkenen Koresand.

Redningsstationen | Attraktion på Mandø

Redningsstationen

Redningsstationen ejes af Mandø Museum. Den fungerede som redningsstation fra 1912 til 1961. Redningsstationen indeholder i dag en souvenirbutik, som er åben i turistsæsonen.

Stormflodssøjlen | Attraktion på Mandø

Stormflodssøjlen på Mandø

Søjlen står ved redningsstationen, og som en målestok for vandstanden vidner den om stormflodernes hærgen op i gennem tiderne.